Perfectie tot in de kleinste details

Geen geslaagd eindresultaat zonder dat ook de kleinste details helemaal kloppen. Daar zijn ze bij Dauby stellig van over­tuigd. En dus heeft de firma uit Wommelgem zich gespecialiseerd in authentiek deur-, raam en meubelbeslag met een exclusieve uitstraling dat in iedere keuken of interieur een onmiddellijke meerwaarde betekent.

Een van de belangrijkste kenmerken van landelijke keukens en interieurs is het gebruik van natuurlijke materialen. De deurkrukken, scharnieren en meubelgreepjes die bij Dauby te vinden zijn, passen hier perfect bij. “We kiezen consequent voor natuurlijke materialen en ook hun uitstraling hebben ze op een natuurlijke manier verkregen”, vertelt Annie Van Ingel­gem, die samen met Holger Nielsen aan het hoofd van Dauby staat. “De gebruikte materialen – zoals brons, wit brons, Brittanium of gietijzer – ademen een zekere ziel uit, een sfeer die je met bijvoorbeeld plastic of inox niet kan evenaren. Bovendien wordt het beslag in de loop der jaren alleen maar mooier dankzij wat wij de ‘living finish’ noemen: door het beslag aan te raken, het te combineren met zoute lucht of het in contact met water te laten komen, krijgt het vanzelf een extra mooi patina ingrepen. Heel wat modellen worden bovendien nog precies zoals vroeger gemaakt, wat onze collecties nog meer karakter geeft.”

DUURZAAM ONDERHOUD

Dat het beslag van Dauby met natuurlijke materialen gemaakt is, heeft uiteraard zijn gevolgen voor het onderhoud. Ook op dat vlak schiet het team van Dauby met raad en daad te hulp. “Mensen weten niet altijd hoe ze bepaalde materialen moeten onderhouden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld schrikken wanneer ze hun bronzen knopjes na verloop van tijd extra zien glanzen door die knopjes veel aan te raken, wat echter perfect normaal is voor brons. Om niet voor verrassingen komen te staan, hebben we daarom een uitgebreide brochure gemaakt boordevol tips voor duurzaam onderhoud, zodat mensen weten hoe ze eeuwig kunnen blijven genieten van de natuurlijke, charmante uitstraling van het beslag.”

PUUR EN STRAK

Welke stijl u ook voor ogen heeft: binnen het ruime en diverse gamma van Dauby vindt iedereen wat hij of zij zoekt. Het gamma omvat zowel sierlijke knoppen en grepen met heel wat tierlantijntjes als strakkere designmodel­len. Binnen de pure, strakke modellen bijvoorbeeld is het merk Pure de absolute blikvanger. Dit merk heeft Dauby zelf ontwikkeld en omvat items in onder meer wit brons (een legering van koper, tin en zink) en gietijzer. Dauby vulde dit gamma nog verder aan met accessoires in een gelijkaar­dige stijl, zoals hefschuifgrepen, keukenrolhouders, veiligheidsbeslag, handdoekhaakjes … Met deze collectie gaat Dauby dus veel verder dan het traditionele deur- en meubelbeslag.

SPEELSE TWIST

Een ander gamma dat gekenmerkt wordt door strakke lijnen, is dat van het merk Fama. Een belangrijk verschil met Pure is dat Pure zijn inspiratie haalt uit de Bauhaus-periode, terwijl Fama gebaseerd is op de art-deco­stijl. Concreet betekent dit dat de strakke lijnen op strategische plaatsen een speelse twist krijgen. De producten van Fama worden consequent van brons gemaakt. Liefhebbers van deur- en meubelbeslag met een authen­tieke uitstraling, vinden dan weer hun gading bij het Italiaanse Giara. De producten van dit merk zijn gemaakt van brons of Brittanium (een legering van zilver en tin), allebei eeuwenoude materialen die na verloop van tijd alleen maar mooier worden. Ze hebben niet alleen een authentieke uitstra­ling, maar ze vertonen ook een veelzijdig karakter.

GEEN BEPERKINGEN

Het vierde merk dat Dauby voert, is het Franse Genifer. Het beslag uit deze collectie is gebaseerd op oude, originele modellen. De meeste producten uit de collectie zijn vervaardigd uit gietijzer dat op een natuurlijke wijze geroest wordt, daarna geborsteld wordt en ten slotte behandeld wordt met een donkere bijenwas. Wat de collectie extra bijzonder maakt, is dat elke kruk gecom­bineerd kan worden met elke rozet, waardoor er geen beperkingen zijn wat betreft de wensen van de bewoners. De producten zien er met andere woorden niet alleen mooi uit, maar ze laten zich ook zonder probleem integreren in een keuken of interieur anno 2012. Dat laatste geldt trouwens voor de hele collectie van Dauby. “Doordat alle collecties een natuurlijke charme en een exclusieve uitstraling hebben, zijn ze ook perfect met elkaar te combineren. Een greep in glanzend Brittanium in combinatie met donker brons: het kan perfect. Wie zelf op zoek is naar beslag voor in zijn of haar keuken of interi­eur, kan dus maar beter even een kijkje komen nemen in onze showroom om alle mogelijkheden te ontdekken. Zo zie je precies welk effect een bepaald materiaal heeft en welke vormgeving of afwerking het best past bij uw keuken of interieur.”

Goossens-BAR-VOverouderd-ijzer-fer-vieilli-aged-iron-2-1024x1024 (1)

Goossens-PMBU128-VOverouderd-ijzer-fer-vieilli-aged-iron-4-1024x1024