SOBER STRANDHUIS VOL REISHERINNERINGEN

Zeven jaar geleden streken de reislustige en ondernemende Stephanie Lodder en Don Lodder
neer in Egmond aan de Hoef, op zeven minuten fietsen van het strand. Van hun
nieuwbouwhuis in Amsterdamse School-stijl heeft Stephanie Lodder voor haar gezin met kinderen
Lucas (8 jaar) en Floor (6 jaar) een heerlijke thuis gemaakt waar de Noord-Hollandse
strandsfeer prima samengaat met reissouvenirs uit allerlei windstreken

 

Stephanie Lodder en Don Lodder vielen voor het ruime hoekhuis van­wege de dakopbouw op de garage en de tuin op het zuiden, die grenst aan een brede sloot. Dat het nieuw­bouwwijkje bescheiden van omvang is en grenst aan het oude dorp van Egmond aan de Hoef maakte het eveneens aantrekkelijk voor Stephanie Lodder. “Door werk en studie heb­ben Don en ik op veel verschillende plekken in nederland gewoond, maar hier gaan we voorlopig niet meer weg. Het huis, de leuke dorpjes in de omgeving, de duinen, het strand: we hebben hier eigenlijk een permanent vakantie­gevoel in eigen huis.” Een extra dimensie aan dit vakan­tiegevoel geven de vele souvenirs die ze meenamen van hun reizen naar China, Maleisië, vietnam, Zuid-Afrika en Mexico. “Deze reisherinneringen hebben voor ons een speciale betekenis. ik weet ook nog precies waar en wan­neer we die souvenirs kochten. Dat gevoel kun je niet in een winkel kopen.”

Eenheid in kleuren en materialen

Zand, wit, grijs en antraciet zijn de overheersende kleuren in het hele huis, waar alleen in de kamer van dochter Floor van wordt afgeweken. Het sobere en zorgvuldig doorge­voerde kleurgebruik brengt rust in het smaakvolle interieur dat zich laat kenmerken als licht en eigentijds met stoere en persoonlijke details. omdat Stephanie Lodder als kind al graag met meubels schoof, heeft ze vorig jaar haar baan als bankmanager opgezegd en is haar eigen bureau lifs interieur- advies en Styling begonnen. “Het kriebelde al een tijdje en nadat ik een tweejarige opleiding interieurarchitectuur met een tien had afgesloten, wist ik het zeker: ik maak een switch en begin mijn eigen bureau. ik geef advies bij het herinrichten van woonkamers, kinderkamers, maar ook voor complete woningen en tuinen. Daarnaast ontwikkel ik inrichtingsconcepten, zoals voor het bedrijf van mijn man. Hiervoor heb ik een safaritent ingericht met stoere comfortabele meubels en accessoires, zodat de gasten heer­lijk kunnen genieten op de mooiste plekjes van europa.”

Favoriete leeshoek

Aan de voorzijde van het huis bevindt zich de open keu­ken met uitzicht op een ruim grasveld met een speeltuin­tje waar de kinderen veel te vinden zijn. De eetbar vormt de overgang naar het eetgedeelte van de woonkamer. De grote eettafel staat centraal in de ruimte en is in feite het hart van het huis. Stephanie Lodder: ‘Hier zitten we het meest, met elkaar en met vrienden. Het is er licht, je hebt uit­zicht naar alle kanten en de stoelen zijn lekker comfortabel. Maar mijn favoriete plek is zonder twijfel de leeshoek: met de kinderen kan ik in de loveseat een boekje lezen, de zon schijnt er naar binnen, je overziet de hele kamer en de tuin. Dat is echt mijn plekje.”

oud en nieuw

Aan de andere kant van de eettafel heeft Stephanie Lodder een leuk hoekje gemaakt met een oud tafeltje, dat in haar ou­derlijk huis dienst deed als eettafel voor vier personen, een strakke eames-stoel en daarnaast een hangstoel waar dochter Floor graag een boekje leest. De ruime zithoek wordt vooral ’s avonds gebruikt en in de win­ter gaat dan ook de gashaard aan, waarvan Stephanie Lodder de ombouw en kasten zelf heeft ontworpen. Stephanie Lodder werkt graag samen met House of Mayflower, waarvan ze zelf ook een aantal meubelen heeft. “Hun stijl past helemaal bij die van mij: stoer, eigentijds, neutraal en warm.”

Vide in de nok

op de verdieping, die extra groot is door de dakopbouw boven de garage, bevinden zich maar liefst vier kamers en een badkamer. De kamer van Lucas staat in het teken van vliegtuigen aangezien hij een toekomst als piloot voor zich ziet. verder zijn er werkkamers voor Don en Stephanie Lodder en hun eigen slaapkamer met de hoge nok. “Die hoogte vonden wij niet zo aangenaam en daarom heb ik een vide ontworpen die de ruimte wat knusser maakt. Het is een van de favoriete speelplekken van de kinderen geworden, die er graag hun speelgoed mee naar toe slepen.” en ui­teraard wordt het hoekje opgesierd met mooie kussens en herinneringen aan verre reizen. Het licht in de slaapkamer wordt gefilterd door de op maat gemaakte shutters die tevens privacy garanderen. op zolder heeft dochter Floor haar kamer met eigen accenten: een oude legertafel als bureau, een serie Marokkaanse slofjes, roze accessoires en mooi beddengoed.

Spullen met een verhaal

Met ogenschijnlijk eenvoudige middelen weet Stephanie Lodder veel sfeer te creëren. Een eikenhouten vloer, shutters en een werkblad van sloophout maken van haar werkruimte een aangename plek waar de inspiratie om mooie interieurs te maken bijna als vanzelf moet komen. “inspiratie doe ik op tijdens reizen, op beurzen en tijdens contacten met de bedrijven waarmee ik samenwerk. ik heb altijd een notitie- blokje en camera bij me om indrukken vast te leggen. Bin­nenkort gaan we finca’s bekijken in Portugal, dan neem ik alles in me op: kleuren, sferen. Heerlijk vind ik dat. ook hou ik van spullen met een verhaal en bezoek ik graag antiek­markten en brocantewinkels. Tongeren en Lille zijn favoriet. Hier koop ik, als ik ze zie, waterspuitflessen. ik heb er inmid­dels meerdere in huis en ik raak er nooit op uitgekeken.” Dat dit huis Stephanie Lodder en haar gezin past als een jas, is duidelijk. Toch is er nog een ruimte die ze graag zou willen aanpak­ken: de badkamer. “Een ruimere of tweede badkamer staat nog op ons wensenlijstje. Maar dat is dan ook het enige. We zijn inmiddels aardig honkvast geraakt.”

Huiskamer modern gezellig JACOB interieurs Apeldoorn Inbouw bed JACOB interieurs Apeldoorn Inbouw haard JACOB interieurs Apeldoorn