Familie van Galen heeft een maatwerk keuken en badkamer aangeschaft.

TIJDLOZE BASIS MET

MODERNE ACCESSOIRES EN PROVENCE-SFEER

Er is altijd wel een reden voor een verhuizing. Irene van Galen wilde met haar man Evert van Galen bij
haar moeder in Hilversum wonen. Het werd Naarden Vesting, waar ze net achter de stadswal een
charmant huis ontdekten, in de jaren negentig door een architect ontworpen. Ze konden het zo
betrekken, maar Irene wilde er flink haar eigen stempel op drukken. Enthousiast door de
verbouwing van het huis van haar zus, besloot ze met dezelfde architect in zee te gaan.

 

Het huis werd in verschillende fases verbouwd, maar het begon allemaal met de keuken. ‘Ik wist heel goed wat ik wilde: een witte bulthaup achtige keuken, leisteen op de vloer en houten meubels met een provence sfeer”, vertelt Irene van Galen. ‘Op deze ma­nier kon mijn liefde voor natuurlijke materialen als hout en steen mooi aan bod komen. Maar ik durfde niet helemaal op mezelf te vertrouwen.” Irene nam voor het uit­werken van haar plan de interieurarchitect van haar zus in de arm: Remy Meijers. ‘Hij maakte tekeningen voor de verbouwing, liet mij stalen van bijzondere materialen zien en schakelde de voor mij onmisbare meubelmaker Peter Vocking in. Remy liet de keuze voor een aannemer aan mij over, maar uiteindelijk koos ik toch voor zijn vaste aannemer. ze waren zo goed op elkaar ingespeeld, dat we heel weinig problemen bij de verbouwing hebben gehad. Ik zou hen werkelijk iedereen aanbevelen.”

Eigen invulling

na de verbouwing van de keuken waren de slaapetage en de zolderverdieping aan de beurt. De muur tussen de slaapka­mers verdween en zo ontstond een casco-ruimte. Irene van galen en Evert van galen gingen achteraan slapen omdat ze op die manier de badkamer bij de slaapkamer konden betrekken. Irene van galen vertelt: “Door het bereiken van de badkamer via onze slaapkamer hebben we ruimte in de gang gewonnen. Die ruimte werd opgevuld met een extra wc. Dat was anders niet mogelijk geweest. Hetzelfde geldt voor de zolder van mijn dochtertje, Mette. Daar konden geen douche én toilet komen als deze via de gang bereikbaar moesten zijn. nu heb ik precies wat ik wil: twee slaapkamers met eigen badkamer.”

organisch geheel

Irene van galen combineert haar moderne interieur met natuurlijke materialen in een provence sfeer. Door terugkerende elementen zoals leisteen – die zowel in de keuken, badkamers en buiten ligt – is er sprake van veel harmonie in het huis ala provence. Ook dezelfde spots komen in verschillende ruimtes terug. De portretten van haar dochtertje herhalen zich her en der en de tinten zwart, wit en grijs lopen als een rode draad door het huis. aan alles is te merken dat over de inrichting zorgvuldig is nagedacht. als Irene van galen er zelf niet uitkwam, liet ze zich adviseren door Remy Meijers. En nee, het huis heeft toch niet helemaal zijn handtekening gekregen. Irene van galen houdt, net als Remy, van een moderne inrichting, maar bij haar thuis moet het niet te strak worden. Daarom heeft ze hier en daar wat felle kleuren aangebracht en brengt ze met ac­cessoires uit haar eigen webwinkel veel sfeer in huis.

Huis op maat

De eenheid in huis is mede ontstaan door JACOB in Apeldoorn, die alle kasten heeft gemaakt. “We werden door de architect aan hem voorgesteld”, vertelt Irene van galen. “Ik was echt op zoek naar iemand die wandvullende kasten kon maken. Dat vind ik fijn, en het werkt efficiënt. Ik ben niet zo netjes, daarom wil ik veel ruimte hebben waar ik het nodige in weg kan stoppen.” Het stel koos voor een strakke vormgeving van hun lange wandmeubel van wen­géhout. Het meubel werd bewust zwevend gemaakt, waardoor de kamer heel ruimtelijk oogt. De deuren zijn greeploos zodat ze geen aandacht vragen. In dit meubel zit de televisie en is er voldoende plek om dingen op te bergen. De bovenkant wordt gebruikt om enkele decora-tiestukken op te plaatsen. De badkamer verfraaide JACOB met een prachtig grijs meubel voor de zwarte wastafels. Daarin bevinden zich opnieuw handige laden.

Vorig leven

De keuken op de vide is the place to be voor het gezin Van Galen. “Hier ontbijten we, drinken we koffie en com¬puteren we ook. We wachten op de eerste ochtendzon en dan verplaatsen we ons naar de tuin: een ideale plek voor mijn dochter. Onze tuin grenst aan een enorme binnentuin van een museum. Vroeger was binnen de omtrek van deze huizen een oud nonnenklooster gehuisvest en dat maakt de plek waar wij wonen ook zo bijzonder. De stadswallen, de hei, de winkeltjes; rust en vrijheid vind ik erg belangrijk. Ik zou niet meer in de grote stad kunnen aarden. We zijn hier getrouwd. mijn enige dochter is hier geboren. blijk-baar waren we voorbestemd om hier te wonen.” •

Landelijk woonkamer JACOB interieurs Apeldoorn Strakke badkamer maatwerk JACOB badkamers APeldoorn